Investim în prezent pentru un viitor sustenabil

Aliniată cu obiectivele și principiile noastre, strategia de sustenabilitate vizează atingerea unor rezultate concrete în ecosistemul de business, social și de mediu.

Investind în tehnologie, inovație, dezvoltarea de soluții durabile și optimizarea proceselor pe parcursul întregului lanț alimentar, contribuim activ la îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate.

Eforturile noastre constante se concentrează pe identificarea celor mai eficiente modalități de a minimiza impactul asupra mediului, dar și de a maximiza durabilitatea afacerii.

Modernizare și Retehnologizare

Începând cu anul 2021, Moara, Fabrica de Pâine și Laboratorul de Cofetărie și Patiserie au intrat într-un proces amplu de retehnologizare, bazat pe modernizarea și eficientizarea construcțiilor, instalarea de echipamente și tehnologii inovatoare, implementarea de automatizări și actualizări software în conformitate cu cerințele legislative de mediu.
Utilizarea echipamentelor Buhler a determinat o creștere semnificativă a indicilor de calitate, oferind produse sigure, ambalate în materiale prietenoase cu mediul.

• Instalație de umectare și control al umidității pentru grâu
• Trior pentru curățare și decojire
• Laborator de analize dotat cu aparatură modernă
• Cuptoare, centrală de tratare a aerului care asigură calitatea microclimatului, echipamente de ambalare care optimizează inteligent consumul de energie
• Echipamente suplimentare pentru controlul calității produselor finite

Eficientizarea resurselor naturale

Dispunem de soluții inovatoare în vederea diminuării consumului de energie convențională. Am integrat 714 panouri fotovoltaice, furnizând astfel o capacitate maximă instalată de 392 MWh.

Digitalizare

În prezent, digitalizarea reprezintă un pilon de rezistență al oricărei companii.

Implementarea soluțiilor digitale personalizate politicilor și procedurilor Panimon, asigură accesul la informații sigure, monitorizarea în timp real a calității, facilitează activitatea angajaților și creste gradul de satisfacție a acestora, optimizează furnizarea serviciilor către clienți.

Investiții în viitor

Suntem unul dintre cei mai responsabili producători și distribuitori din România, adoptând permanent proiecte de sustenabilitate, și ne dorim ca prin impactul pozitiv să rămânem în sufletul clienților noștri, generații la rând.